استراتژی کسب وکار چیست و سطوح آن به چه شکل هست ؟
مشاغل مختلف اهداف مختلفی دارند و مسیرهای مختلفی را برای تحقق این اهداف طی می کنند. این مسیرها استراتژی های کسب وکار این مشاغل را تشکیل می دهند.
اگرچه درک تعریف استراتژی کسب و کار آسان است ، اما ایجاد و اجرای یک موفقیت موفق گاهی اوقات یک کار سربالایی است.
استراتژی کسب و کار چیست؟
استراتژی کسب و کار ترکیبی از تمام تصمیمات اتخاذ شده و اقدامات انجام شده توسط کسب و کار برای تحقق اهداف تجاری و تأمین موقعیت رقابتی در بازار است.
این ستون فقرات کسب و کار است زیرا نقشه راهی است که منجر به اهداف مطلوب می شود. هرگونه خطا در این نقشه راه می تواند منجر به گمراهی در جمع رقبای طاقت فرسا شود.
اهمیت استراتژی کسب و کار
یک هدف تجاری بدون استراتژی فقط یک رویاست. اگر بدون استراتژی برنامه ریزی شده وارد بازار شوید ، از قمار کمتر نیست.
با افزایش رقابت ، اهمیت استراتژی آشکار می شود و در انواع استراتژی های تجاری مورد استفاده مشاغل ، افزایش چشمگیری وجود دارد. در اینجا پنج دلیل وجود یک استراتژی لازم برای کسب و کار شما آورده شده است.
1.برنامه ریزی
استراتژی تجاری بخشی از یک طرح تجاری است. در حالی که برنامه تجاری اهداف و مقاصد را تعیین می کند ، استراتژی راهی برای تحقق این اهداف به شما می دهد. این طرحی است برای رسیدن به جایی که قصد دارید.
2.نقاط قوت و ضعف
بیشتر اوقات ، هنگام تدوین استراتژی ، با نقاط قوت و ضعف واقعی خود آشنا خواهید شد. علاوه بر این ، همچنین به شما کمک می کند از آنچه در آن مهارت دارید استفاده کنید و از آن برای تحت الشعاع قرار دادن نقاط ضعف خود (یا از بین بردن آنها) استفاده کنید.
3.کارایی و اثربخشی
وقتی هر مرحله برنامه ریزی می شود ، هر منبعی تخصیص می یابد و همه می دانند چه کاری باید انجام شود ، فعالیت های تجاری به طور خودکار کارآمدتر و موثرتر می شوند.
4.مزیت رقابتی
یک استراتژی کسب و کار متمرکز بر استفاده از نقاط قوت کسب وکار و استفاده از آن به عنوان یک مزیت رقابتی برای موقعیت یابی برند به روشی منحصر به فرد است. این به کسب و کار هویت می بخشد و از نظر مشتری منحصر به فرد می شود.
5.کنترل
همچنین تصمیم می گیرد مسیری را طی کرده و اهداف موقت را محقق سازید. این امر باعث می شود کنترل فعالیت ها و بررسی می کنید ، آیا طبق برنامه پیش بینی شده انجام می شوند آسان باشد.
استراتژی کسب و کار در مقابل طرح تجاری
استراتژی کسب و کار بخشی از برنامه تجاری است که بخشی از ساختار مفهومی بزرگی است که مدل تجاری نامیده می شود.
مدل کسب و کار ( Business Model ) :
مدل کسب و کار یک ساختار مفهومی است که نحوه عملکرد شرکت ، درآمدزایی و چگونگی قصد دستیابی به اهداف را توضیح می دهد. برنامه تجاری این اهداف را مشخص می کند و استراتژی های تجاری نقشه راه دستیابی به اهداف را ترسیم می کنند.
سطح استراتژی کسب و کار
هدف تجاری با اجرای موثر استراتژی های مختلف تجاری به دست می آید. در حالی که هر کارمند ، شریک و سهامدار شرکت بر تحقق یک هدف واحد تجاری متمرکز هستند ، فعالیت های آنها با توجه به سطح آنها در سازمان توسط استراتژی های مختلف تجاری تعریف می شود.
استراتژی های تجاری را می توان در سه سطح طبقه بندی کرد
سطح 1: سطح شرکت
سطح شرکت بالاترین و گسترده ترین سطح استراتژی کسب و کار است. این طرح تجاری است که رهنمودهایی را برای دستیابی به اهداف و چگونگی دستیابی به کسب و کار تعیین می کند. این ماموریت ، چشم انداز و اهداف شرکت را برای همه تعیین می کند.
سطح 2: سطح واحد تجاری
سطح واحد تجاری یک استراتژی خاص واحد است ، که برای واحدهای مختلف کسب و کار متفاوت است. یک واحد می تواند محصولات یا کانالهای مختلفی داشته باشد که عملکردهای کاملاً متفاوتی دارند. این واحدها استراتژی هایی را تشکیل می دهند تا با استفاده از استراتژی های رقابتی خود را از رقبا متمایز کنند و اهداف خود را با هدف کلی تجاری تعریف شده در استراتژی سطح شرکت هماهنگ کنند.
سطح 3: سطح عملکردی
استراتژیهای سطح عملکردی توسط بخشهای مختلف واحدها تنظیم می شوند. این بخشها شامل بازاریابی ، فروش ، عملیات ، امور مالی ، CRM و ... هستند. این استراتژیهای سطح عملکردی محدود به اقدامات روزمره و تصمیمات لازم برای ارائه استراتژیهای سطح واحد و سطح شرکت ، اهداف عملکردی در تلاش حفظ روابط بین بخشهای مختلف و تحقق آنها هستند.
مولفه های اصلی استراتژی کسب و کار
در حالی که یک هدف به طور واضح در برنامه کسب و کار تعریف شده است ، این استراتژی به همه موارد ، چرا ، چه کسی ، هر زمان ، چگونگی تحقق این هدف پاسخ می دهد. در اینجا اجزای اصلی استراتژی کسب و کار آورده شده است.
اهداف ، مأموریت ، چشم انداز کسب و کار
تمرکز اصلی استراتژی کسب و کار تحقق هدف تجاری است. با دستورالعملهای واضح درباره کارهایی که باید انجام شود ، چگونگی انجام آنها و اینکه همه مسئول آن هستند ، چشم انداز و جهت دهی به کسب و کار را می دهد.
ارزشهای اصلی
"بایدها" و "نباید" های یک کسب و کار را بیان می کند که بسیاری از تردیدها را روشن می کند و به سطح بالا ، واحدها و همچنین بخش ها و جهت های مشخصی می دهد.
SWOT
تحلیل SWOT (نقاط قوت ، ضعف ، فرصت ها و تهدیدها) خلاصه ای از وضعیت فعلی شرکت است. این یک جز نیاز ضروری از یک استراتژی کسب و کار است زیرا نمایانگر نقاط قوت و فرصتهای فعلی است که شرکت می تواند از آنها استفاده کند و نقاط ضعف و تهدیدهایی را که شرکت باید از آنها محتاط باشد ، ارائه می دهد.
تاکتیک های عملیاتی
استراتژیهای تجاری (واحدی و عملکردی) به جزئیات عملیاتی نحوه کار برای دستیابی به بیشترین کارایی را می دهند. این باعث صرفه جویی در وقت و تلاش زیادی می شود زیرا همه می دانند چه کاری باید انجام شود.
طرح تدارکات و تخصیص منابع
این استراتژی همچنین پاسخ می دهد که منابع مورد نیاز را از کجا و چگونه تهیه می کنید ، چگونه تخصیص داده می شود و مسئولیت رسیدگی به آن بر عهده ی چه کسی است.
اندازه گیری
تا زمانی که اقدامات کنترلی وجود نداشته باشد ، زنده ماندن استراتژی کسب و کار به درستی قابل ارزیابی نیست. یک استراتژی تجاری خوب همیشه شامل راه هایی برای ردیابی بازده و عملکرد شرکت در برابر اهداف تعیین شده است.
مثالهای استراتژی کسب و کار
---------------------------------------------
ایجاد یک بازار جدید
Hubspot ( یک توسعه دهنده و بازاریاب در زمینه محصولات نرم افزاری برای فروش و خدمات مشتری است.) یک استراتژی عالی را در جایی ایجاد کرد که حتی وجود نداشت - بازاریابی درونی.
این یک راهنمای منابع آنلاین ایجاد کرد که در آن محدودیتهای بازاریابی وقفه ای توضیح داده شده و در مورد مزایای بازاریابی ورودی به شما اطلاع رسانی می کند. این شرکت حتی دوره های رایگان ارائه داد تا به مخاطبان هدف کمک کند تا پیشنهاد خود را بهتر درک کنند.
خرید مسابقه
خرید استراتژی رقابتی در Facebook از زمان راه اندازی این شرکت موفقیت آمیز بوده است. با این کار به جای ایجاد فناوری اختصاصی برای رقابت با رقبا ، با خرید کسب و کار های پیشگام یا رقابت متمرکز است. تاکنون بسیاری از موارد قابل توجه توسط فیس بوک مانند اینستاگرام ، واتساپ ، Oculus و ...خریداری شده .
تمایز محصول
اپل با ساده ساختن سیستم عامل iOS تلفن هوشمند خود در مقایسه با اندروید متمایز کرد. این باعث تمایز آن شد و پیروی خاص خود را ایجاد کرد. این شرکت استراتژی مشابهی را برای سایر محصولات خود نیز دنبال کرده است.
رهبری هزینه
محصول OnePlus 6T از شرکت اچ تی سی خود را با ویژگی های مشابه آیفون X به بازار عرضه کرد اما با قیمتی کمتر از نصف قیمت آیفون X. این استراتژی برای وان پلاس جواب داد و آن را به عنوان برترین مارک تلفن برتر در هند و سایر کشورها به فروش رفت.
[]
[]
[]